Veelgestelde vragen

Het lampje op de boiler knippert gelijkmatig blauw of rood

De boiler is niet (genoeg) gevuld met water en is uitgeschakeld. Resetten is in dit geval nodig. Haal de stekker uit het stopcontact of schakel de groepenkast uit. Controleer of de waterleiding en de inlaatcombinatie openstaan. Open de kokendwaterknop totdat er een gelijkmatig straal uitkomt. Stop de stekker in het stopcontact of schakel de groepenkast weer in. Zet de boiler weer aan door op de knop op de boiler te drukken

Waarom heb ik schuim op de thee?

Bij de uitstroom van het water uit de kraan worden luchtbelletjes aan het water toegevoegd. Hierdoor wordt een straal gecreëerd die niet spettert in het gebruik. Deze luchtbelletjes kunnen de thee 'dragen' en dat kan zichtbaar zijn met thee zetten. De oplossing is kokend water tappen en heel even te wachten tot de lucht uit het water is verdwenen. Het klopt dus dat thee een schuim laagje kan geven als de temperatuur van het water te laag is. Echter is dit bij de Selsiuz niet het geval omdat het water in de boiler is continu boven het kookpunt op 105C. Als het water uit de kraan komt is dit rond 100C.

Er komt een kleine straal uit de kraan

Dit kan verschillen de oorzaken hebben. Doorloop de volgende stappen om dit op te lossen:

 • Controleer of de inlaatcombinatie helemaal open staat
 • Controleer de aansluitslangen of daar geen knik in zit
 • Controleer de druk op de leidingen, die mag niet lager zijn dan 1,0 bar. Controleer of op andere plaatsen in de woning de druk ook laag is
 • De perlator kan verontreinigd zijn. Draai deze los en maak deze vrij van kalk en gruis.

Als het hiermee nog niet opgelost is kunt u dat aan ons doorgeven.

Geen onbeperkt warm water bij de combi extra boiler

Het omschakelpunt van het warm water naar de cv ketel kan ingesteld worden op het mengventiel. Door aan de thermostaat knop te draaien wordt deze hoger of lager ingesteld. Probeer een aantal standen om de juiste instelling te vinden. Het combi extra mengventiel werkt enkel met een opgewarmde boiler. Als de boiler volledig koud is werkt deze functie weer nadat de boiler opgewarmd is.

De hendels zitten los

Deze zijn eenvoudig vast te zetten met een 2,5 mm inbussleutel. In de handleiding is beschreven hoe de hendel vastgezet kan worden.

Hoe onderhoud ik de kraan?

Met een dagelijks schoonmaakmiddel of afwasmiddel. Kalk kun je verwijderen met citroensap. Gebruik geen schuurmiddel of schuursponsjes. Reinig iedere 6 maanden het zeefje (perlator) bij de uitloop van de kraan. Een perlator spoel je af onder de kraan om gruis eruit te spoelen.

Hoe onderhoud ik de boiler?

De buitenkant van de boiler kun je afnemen met een droge zachte doek. Controleer iedere 6 maanden de inlaatcombinatie. Draai de inlaatcombinatie met de klok mee om kalkafzettingen en vuil te verwijderen. Controleer of de inlaatcombinatie nooit is geblokkeerd. Reinig de perlator van de Selsiuz kraan. Open de boiler nooit zelf. Voor technische vragen bel je met onze klantenservice.

Hoe lang duurt het voordat het water in de boiler weer opgewarmd is?

Na 18 minuten is het water heet en kun je kokend water gebruiken uit de kraan.

Moet ik de boiler doorspoelen als ik terug kom van vakantie?

Als de boiler aan heeft gestaan hoeft de boiler niet doorgespoeld te worden.  

Moet ik de boiler uitzetten als ik op vakantie ga?

Nee, het is niet nodig om de boiler uit te zetten.

Het lampje van de boiler brandt. Wat moet ik nu doen?

 • Blauw: De boiler is ingeschakeld en kokend water is beschikbaar.
 • Oranje: De boiler is ingeschakeld, maar er is nog geen kokend water beschikbaar. Het water wordt opgewarmd.
 • Het rode lampje op de boiler knippert met een gelijkmatige frequentie: Er is geen water in de Selsiuz boiler. De droogkook beveiliging is ingeschakeld. Ontkoppel de voedingsstekker of schakel de groepenkast uit. Voer de stappen in de handleiding vanaf stap 14 uit of vanaf stap 15. Lees en volg alle instructies uit Hoofdstuk 7 van de handleiding.
 • Het rode lampje op de boiler knippert met een dubbele frequentie: Hardware error. De boiler moet gerepareerd worden. Neem contact op met de klantenservice en volg alle instructies uit Hoofdstuk 7 van de handleiding.

Er komt geen of te weinig water uit de kraan, of het water stroomt te langzaam, sputtert of is onregelmatig.

 • De stopkraan op de inlaatcombinatie is gesloten of niet afdoende open. Controleer of de stopkraan op de inlaatcombinatie open is.
 • Controleer of de slangen niet geknikt zijn.
 • Er is geen of te weinig waterdruk. Controleer de waterdruk. Die mag niet lager zijn dan 1,0 bar. Controleer een ander tappunt. Als de druk daar ook laag is, controleer de hoofdkraan en neem contact op met het waterleidingbedrijf.
 • Het systeem bevat kalk of vervuiling in de perlator. Reinig/vervang de perlator. Voor meer informatie zie Hoofdstuk 5 van de handleiding. Reinig of vervang de perlator.
 • Druk de hendel verder open naar de tweede stand. De eerste stand is de waterbesparende stand.

Ik wil een perlator of spoeldouche vervangen

Voor het vervangen van de perlator of spoeldouche kunt u onderstaande video's bekijken:

Geen warm water en/of kokend water uit de kraan

 • De boiler is uitgeschakeld. Druk minimaal 0,5 seconden op de AAN/UIT-knop.
 • De stekker is ontkoppeld. Steek de stekker van de boiler in een geaarde contactdoos.
 • De boiler is nog niet op temperatuur. Controleer of het oranje lampje op de boiler brandt en wacht tot het blauw is.
 • De groepenkast is uitgeschakeld. Schakel de elektragroep van de boiler in.
 • De mengset is niet correct aangesloten. Controleer op basis van de handleiding of de mengset correct is aangesloten.

Staat jouw vraag hier niet bij?

Heb je geen antwoord op je vraag gevonden? Vul dan het service aanvraag formulier in. Of neem direct contact met ons op.