Hulp bij installatie

De installatie van de kokendwaterkraan kun je gerust zelf doen.  

Handleiding

Met de uitgebreide handleiding, waarin elke stap uitgebreid omschreven staat, kun je de kraan zelf installeren.

Voor de installatie voor de het Selsiuz design by Gessi 5-in-1 model hebben we een aparte handleiding. Houd je rekening met het volgende:

- Voor de 5-in-1 kraan zijn extra gaten in het keukenblad vereist, de Selsiuz monteur is niet verantwoordelijk voor deze gaten

- Bij de 5-in-1 kraan wordt een boiler en een cooler geleverd. Er zijn daar 3 stopcontacten voor nodig.

- Laat deze kraan installeren door een Selsiuz monteur.

Checklist

Zorg ervoor da je goed voorbereid begint, en de juiste gereedschappen in huis heeft. Met de handige checklist weet je zeker dat je niets vergeet!

Installateur

Wilt u toch liever dat een installateur langskomt? Maak dan een afspraak!

Selsiuz handleiding selsiuz checklist
Handleiding 3-in-1 Handleiding 5-in-1 Checklist 3-in-1

Installatie voorwaarden

Als je nieuwe Selsiuz kokendwaterkraan in een bestaande keuken worden geplaatst kun je het bestaande kraangat in je blad gebruiken. Houd er bij een nieuwbouw keuken rekening mee dat de kraan wordt geplaatst in het gat dat door jouw keukenleverancier is gemaakt in je aanrechtblad/werkblad voor de keukenmengkraan.

Onder installatie of montage wordt verstaan:
  • Het vervangen van je bestaande keukenmengkraan door een 3-in-1 kokend water kraan (diameter kraangat in werkblad 35 mm);
  • Het plaatsen van de boiler in de spoelkast onder de gootsteen (spoelkast moet voldoende ruimte hebben om de boiler te kunnen plaatsen);
  • Het aansluiten van de boiler op de aanwezige water aanvoer- en afvoerleidingen;
  • Het maken van de noodzakelijke aftakking in de koudwaterleiding d.m.v. een T-stuk, om de meegeleverde inlaatcombinatie op aan te sluiten;
  • Het eventueel aansluiten van het meegeleverde mengventiel op de inlaatcombinatie of op de warmwaterleiding (Combi en Combi Extra boiler)
  • Het aansluiten van het reservoir op een in of bij de spoelkast aanwezige, randgeaarde wandcontactdoos. Indien er geen aparte groep aanwezig is, dient er een Q Switch (energieverdeler) gebruikt te worden.
Onder montage wordt niet verstaan:
  • Het maken van aanpassingen aan de spoelkast zelf; - Het aan-of verleggen van stroompunten;
  • Het maken van extra groepen in de groepenkast;
  • Het boren van gaten in het werkblad 
  • Indien er extra werkzaamheden door jou worden gewenst die niet verstaan worden onder de installatie of montage zoals hierboven beschreven, zullen de kosten hiervoor worden doorberekend.