Downloads en hulp bij installatie

Wil je de installatie van de kokendwaterkraan zelf doen? In veel gevallen kan dat. Bij de kraan zit een handleiding. Laat een kraan met elektronische bediening altijd installeren door een Selsiuz monteur.

Voordat je gaat installeren

Met de uitgebreide handleiding, waarin elke stap uitgebreid omschreven staat, kun je de kraan zelf installeren.

Voordat je gaat installeren houd je rekening met het volgende:

 • Is er een kraangat van 35 mm? Voor de kranen met elektronische bediening zijn extra gaten in het keukenblad vereist, de Selsiuz monteur is niet verantwoordelijk voor deze gaten.
 • Is er een stopcontact? Bij de 5-in-1 kraan wordt een boiler en een cooler geleverd. Je hebt dan 3 stopcontacten nodig.

Checklist

Zorg ervoor dat je goed voorbereid begint, en de juiste gereedschappen in huis hebt. Met de handige checklist weet je zeker dat je niets vergeet!

Installateur

Wil je de kraan graag laten installaleren door onze speciaal opgeleide Selsiuz monteur? Maak dan een afspraak!

Handleidingen

Download hier de handleiding en het sjabloon voor het boren van gaten voor de Selsiuz met elektronische bediening.

   

Handleiding 3-in-1  - Installatie Boiler Handleiding 4-in-1 Installatie Cooler 

Handleiding 5-in-1 - Installatie Cooler en Boiler

Is deze complete set voor 1 oktober 2023 ge├»nstalleerd? Download dan deze handleiding.


Installatie voorwaarden

Als je nieuwe Selsiuz kokendwaterkraan in een bestaande keuken worden geplaatst kun je het bestaande kraangat in je blad gebruiken. Houd er bij een nieuwbouw keuken rekening mee dat de kraan wordt geplaatst in het gat dat door jouw keukenleverancier is gemaakt in je aanrechtblad/werkblad voor de keukenmengkraan.

Onder installatie of montage wordt verstaan:
 • Het vervangen van je bestaande keukenmengkraan door een 3-in-1 kokend water kraan (diameter kraangat in werkblad 35 mm);
 • Het plaatsen van de boiler in de spoelkast onder de gootsteen (spoelkast moet voldoende ruimte hebben om de boiler te kunnen plaatsen);
 • Het aansluiten van de boiler op de aanwezige water aanvoer- en afvoerleidingen;
 • Het maken van de noodzakelijke aftakking in de koudwaterleiding d.m.v. een T-stuk, om de meegeleverde inlaatcombinatie op aan te sluiten;
 • Het eventueel aansluiten van het meegeleverde mengventiel op de inlaatcombinatie of op de warmwaterleiding (Combi en Combi Extra boiler)
 • Het aansluiten van het reservoir op een in of bij de spoelkast aanwezige, randgeaarde wandcontactdoos. Indien er geen aparte groep aanwezig is, dient er een Q Switch (energieverdeler) gebruikt te worden.
Onder montage wordt niet verstaan:
 • Het maken van aanpassingen aan de spoelkast zelf; - Het aan-of verleggen van stroompunten;
 • Het maken van extra groepen in de groepenkast;
 • Het boren van gaten in het werkblad 
 • Indien er extra werkzaamheden door jou worden gewenst die niet verstaan worden onder de installatie of montage zoals hierboven beschreven, zullen de kosten hiervoor worden doorberekend.