Maak kennis met de Selsiuz kraan

Selsiuz heeft een breed assortiment 3-in-1, 4-in-1 en 5-in-1 keukenkranen met verschillende functies, designs en kleuren. Zo hebben we voor iedere keuken en elk huishouden een veilige, duurzame en betaalbare kraan, met of zonder bruisendwaterfunctie.

Selsiuz Push en Turn kokendwaterkraan

Het model van de Selsiuz 3-in-1 zorgt met de druk- draaiknop voor altijd direct kokend water in de keuken. Het model met haakse en ronde uitloop is er in maar liefst vijf kleuren: chroom, zwart, Gun Metal, Copper, Gold en Inox. Het handige en stoere Selsiuz XL model is voorzien van een spoeldouche. Deze hoge kraan is verkrijgbaar in Gun Metal, Copper, Gold en Inox.

Selsiuz Push, Cool en Unlimited kraan

De Selsiuz Unlimited kraan levert je naast kokend, warm en koud water ook gekoeld en bruisend water. De Selsiuz Cool geeft gekoeld en bruisend water en de Selsiuz Push alleen kokend water. De kraan is verkrijgbaar met een haakse uitloop voor een stoere uitstraling, of een ronde uitloop voor een elegante uitstraling. De elektronische drukknopbediening is stijlvol en functioneel. Ontdek alle modellen Selsiuz Push, Cool en Unlimited.

Selsiuz by Gessi design

Deze exclusieve 3-in-1 en 5-in-1 kokendwaterkraan is een ontwerp met internationale allure: Gessi. Dit Italiaanse merk laat zien dat ze innovatief en onderscheidend zijn als het om design gaat. Zo is de rvs body van de kraan voorzien van een subtiel grafisch patroon en is de kokend water functie te bedienen met een stijlvolle elektronische drukknop op het keukenblad. Ontdek de Selsiuz by Gessi design.

Selsiuz by Osiris design

Top ontwerper Osiris Hertman heeft exclusief voor Selsiuz een kraan ontworpen: de Cone Counter. De Cone kokend water kraan onderscheidt zich door het conisch vormgegeven ontwerp. De Cone kokend water kraan biedt de perfecte balans tussen speelsheid en verstilling. De archetypische conische details in het design zijn kenmerkend voor deze solide kranen van Selsiuz by Osiris Hertman Design.

 

Download het magazine

Selsiuz kraan met verschillende functies

Selsiuz 3-in-1 kraan

Met de Selsiuz 3-in-1 kokendwaterkraan tap je in een handomdraai kokend water uit de kraan. Met een druk-draaibediening of een elektronische knop in het aanrecht kun je kokend water tappen; de rechterhendel van de kraan geeft koud en warm water.

Selsiuz 4-in-1 kraan 

Selsiuz heeft een nieuwe en unieke kraan: de Selsiuz 4-in-1 koel en bruisend water kraan! Altijd een koud drankje in een handomdraai en een stuk goedkoper aangezien je geen heet water boiler nodig hebt.

Selsiuz 5-in-1 kraan

De 5-in-1 kraan is een echte alleskunner in de keuken. Een 5-in-1 kraan is een keukenkraan die vijf functies combineert: koud water, warm water, (kokend) heet water, gekoeld water en bruisend water.

Selsiuz heeft verschillende modellen

Er is geen merk met zoveel modellen, kleuren en mogelijkheden dan de Selsiuz. Je hoeft alleen maar een model te kiezen dat bij jouw keuken past. Natuurlijk zijn er ook nog verschillende kleuren en functies per model mogelijk. Ontdek nu in 3 stappen het model dat bij jou past.

 

Keukenkraan vervangen

Ben je wellicht een beetje uitgekeken op je huidige keuken? Kan die wat jou betreft wel een make-over gebruiken? Maar beschik je niet over het budget voor een compleet nieuwe keuken? Geen probleem, want kleine veranderingen kunnen een wereld van verschil maken. Zoals je keuken een nieuw likje verf geven of het keukenblad vernieuwen. Maar waar veel mensen nog niet aan denken; de keukenkraan vervangen door een supermoderne 3-in-1 kokend water kraan. Dat is niet alleen voordelige make-over, het is ook nog eens binnen twee uurtjes gefikst.

Let op! Laat een 5-in-1 kraan met elektronische bediening altijd installeren door een Selsiuz monteur.

Waarom een Selsiuz kokendwaterkraan?

Wij begrijpen dat je voor de aankoop van een kokendwaterkraan niet over één nacht ijs gaat. Vaak gaat er enig zoekwerk aan vooraf. Internet afspeuren, een bezoek brengen aan een keukenspeciaalzaak, naar ervaringen van familie en vrienden vragen, noem maar op. Om de zoektocht naar de perfecte kokend water kraan voor jouw keuken te verkorten, hebben we de 5 meest gestelde vragen en antwoorden over kokend water kranen op een rij gezet. Benieuwd naar meer voordelen van een Selsiuz kokend water kraan? Je leest in ons blog de 7 voordelen van een kokend water kraan.

Selsiuz kraan in verschillende kleuren

Naast het basis model Push en Turn in chroom en zwart zijn alle rvs modellen verkrijgbaar in verschillende kleuren:

  • Inox: met een neutrale staalkleurige kraan zit je altijd goed
  • Gun Metal: ga voor een zwarte kraan voor een stoere uitstraling in de keuken
  • Copper: kies een koperen kraan als echte eye-catcher in je keukeninterieur
  • Gold: een gouden kraan geeft een chique sfeer in de keuken
  • Sturdy Black: een solide matzwarte kleur voor de stoere keuken

Selsiuz kraan met bijpassende spoelbak

De Lanesto Urban spoelbakken Inox, Gun Metal, Sturdy Black, Gold en Copper matchen mooi bij de gekleurde Selsiuz Steel kranen. Niet alleen in kleur maar ook qua vormgeving zijn deze spoelbakken perfect afgestemd op deze kokendwaterkraan.

 

Spoelbak vlakinbouw of onderbouw

Vlak inbouw is de meest populaire vorm van inbouw.  De spoelbakrand wordt vlak in het keukenblad ingebouwd door een verdieping in het werkblad te maken waar de spoelbakrand in vast gelijmd wordt. Het bladoppervlak en de spoelbak lopen hierdoor in elkaar over en heb je geen last van opstaande randen. Niet alleen mooi dus maar ook uitermate praktisch. 

De onderbouw methode wordt vooral toegepast met enkele spoelbakken. Er wordt een uitsparing gemaakt in het keukenblad waarna de spoelbak onder de uitsparing wordt gelijmd. Hierdoor ontstaat net als bij de vlak inbouwmethode een vlak werkgedeelte. Er is zelfs helemaal geen rand van de spoelbak zichtbaar.

Selsiuz boiler & cooler

De Selsiuz is in combinatie met een boiler en een cooler een echte alleskunner. De cooler zorgt voor gekoeld en gekoeld bruisend water uit de kraan. De boiler geeft kokend water en warm water. Het is belangrijk dat je de juiste boiler kiest voor de kokend water kraan in jouw huidige keuken.

Download de gratis keuzehulp

Kook mee met Max

In de afgelopen jaren was de Selsiuz kokendwaterkraan meerdere malen te bewonderen in diverse TV programma’s. Zo ook in ‘Kook mee met Max’ , het dagelijkse programma van Omroep Max waarin topkoks Sandra Ysbrandy en Mounir Toub de kijker aan de hand nemen bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten

Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt is een waar kijkcijferkanon van NPO 1 met wekelijks meer dan 1,7 miljoen kijkers. In Heel Holland Bakt wordt acht weken lang gezocht naar Nederlands meest getalenteerde thuisbakker. Tien gepassioneerde amateurbakkers nemen het tegen elkaar op en worden getest door een professionele jury op alle mogelijke disciplines binnen de bakkerswereld; van meringue tot appeltaart, van brood tot hartige taart. De jury bestaat uit meester patissier Robèrt van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden. Een humoristisch kwinkslag wordt verzorgd door komiek André van Duin.

Veiligheid en hygiëne

Veiligheid

Kokend water dat direct uit de keukenkraan stroomt, betekent meer gemak in de keuken. Er zijn dan ook steeds meer mensen die een kokendwaterkraan in hun keuken installeren. Ondanks deze populariteit knaagt bij sommigen nog de zorg rondom de veiligheid van de kokendwaterkraan. Met kokend water kun je immers niet voorzichtig genoeg zijn. Zeker als er in je gezin kleine kinderen zijn. In dit blogartikel besteden we uitgebreid aandacht aan veiligheid.

Hygiëne

Had je ooit gedacht dat handen wassen een trending topic zou worden? Dat komt doordat experts benadrukken dat je juist in deze periode vaak, lang en grondig je handen moet wassen, omdat hygiëne van belang is. Dat doen we nu vooral thuis: in de badkamer, toilet maar vooral in de keuken. Daarmee komt de keukenkraan terecht in de spotlights staan.

Keukentrends

Dat de Selsiuz kokendwaterkraan zich in elke keuken thuis voelt is feit. Met zoveel functionaliteiten en modellen is er altijd een kraan die bij jouw keuken pas, ongeacht de stijl. Graag inspireren wij jij met de laatste keukentrends. 

Keukentrend Lightness en Rock Nature

Lightness staat voor een lichtheid in wonen en leven. Een monochroom, licht naturellen palet en duurzame, lichtgewicht materialen vormen de basis van deze ingetogen elegante keuken. Als kleuraccent kiezen we voor lichtblauw of andere watertinten. Er wordt gespeeld met transparantie en reflectie, en glas in diverse vormen en voelbare structuren is hét materiaal. Vernieuwend in deze trend zijn de subtiele zwarte lijnen. Dit accent is een verfijning  van het ontwerp. Die hele beleving van ruimtelijkheid en daglicht vergroot het gevoel van wellbeing, en maakt dat de totale keuken minder ‘zwaar’ aanvoelt.

De Rock Nature keuken daarentegen is robuust en donker. We zien een mix van natuursteen, hout met voelbare nerf, beton en metaal, met gekleurd marmer met uitgesproken adering. De ‘wilde’ natuur wordt omarmd door te spelen met voelbare grovere structuren, zichtbare aders en voelbare houtnerven. Voor een luxe beleving lopen de materialen uit de keuken door in het totale interieurontwerp, bijvoorbeeld als wanddecoratie en in kasten en tafels.

 

Keukentrend Holistic Home en Mystic Earth

Binnen de trend Holistic Home zien we veel licht hout, de kleuren wit, soft green – yellow en blue én Cool Grey. Glas en duurzame materialen zoals Greengridz alsook beton en marmer kleuren complementeren het beeld in de keuken. 

Mystic Earth is basaal en sereen. Bruin en donkere houtsoorten overheersen waarbij witte accenten de finishing touch vormen. Ook zie je accenten van bordeaux, brique, cognac en caramel terug. Beton en natuursteen zijn de overheersende materialen binnen deze trend.

 

Keukentrend Soft Stream en Rural Chic 

De SOFT STREAM keuken heeft een flexibele opstelling met ronde vormen en vloeiend lijnenspel. Het mixen van materialen wordt kunstzinniger met gekleurd glas als nieuwkomer. De Dekker trend RURAL CHIC is de nieuwe mix van de landelijke en industriële keuken. Buitenmaterialen zoals marmer, hout, steen en staal krijgen een premium status in de keuken.

 

New call-to-action

DE SELSIUZ BEKIJKEN EN KOPEN

De Selsiuz kokendwaterkraan is te koop bij de bouwmarkt en de keukenspeciaalzaak. Wil je de kraan en boiler graag bekijken? Vind het dichtstbijzijnde verkooppunt via de dealer locator of bezoek het Dekker Trend Centre in Zevenhuizen om alle modellen te bekijken en te testen.